Wat is een merkbeleving?

Aan de hand van de gebouwde merkidentiteit en het merkconcept brengen onze brand designers het merk naar het volgende level. De merkbeleving is namelijk alles wat ervoor zorgt dat de doelgroep het merk ervaart zoals je wil. Het is dus de visuele en communicatieve doorvertaling van het merkconcept. Dit is niet alleen keuze in fotografie, kleur en stijlelementen (huisstijl), maar ook de manier van praten of de sollicitatieprocedure. Kortom; alles waarmee de (potentiële) klanten, werknemers en stakeholders in aanraking komen. Zodat in elk contact met het merk het juiste gevoel wordt opgeroepen.

Waarom is een merkbeleving belangrijk?

De naam zegt het al: de merkbeleving zorgt ervoor dat iedereen jouw merk op de juist manier beleeft, ervaart en met de juiste dingen associeert. Zodat de zorgvuldig gebouwde identiteit handen en voeten krijgt waar de doelgroep zich tot aangesproken voelt. En dat ook het jasje van het merk de merkessentie uitstraalt. Zo weet de doelgroep snel waar je als merk voor gaat en staat. Daarbij komt dat een heldere en consequente huisstijl ervoor zorgt dat je merk altijd herkenning oproept. En een betere herkenbaarheid zorgt weer voor een betere herinnering en gevoel van je merk. En dat zorgt weer voor meer merkfans en meer impact maken. Win, win, win dus!

Hoe kom je tot een goede merkbeleving?

Voor een impactvolle merkbeleving ontwikkelen we eerst een visuele identiteit. Deze is altijd gebaseerd op de merkidentiteit. Zodat waar je voor staat terugkomt in alles wat je doet. De keuzes voor kleur, beeld en stijl zijn altijd onderbouwd zijn en dragen bij aan jouw merkconcept en merkbeleving. We kiezen niet zomaar rood of blauw, maar baseren dat op de waarden en visie van jouw merk. Ook het beeldconcept nemen we mee. Welke beelden laat je zien als merk? En hoe maken die jou uniek? Daarbij hoort natuurlijk ook jouw manier van praten, de tone of voice. Spreek je met u of met jij? Gebruik je humor of juist niet? Allemaal onderdelen die we meenemen tijdens het ontwikkelen van de merkbeleving. We betrekken je nauw in dit proces. Met kijkjes in de keuken maken we er een efficiënte samenwerking van zodat we weten wanneer je je er wel in kunt vinden en wanneer niet. Weten hoe dit jouw merk kan helpen? Kom eens langs voor een kop koffie, we praten je er graag doorheen.